A depresszió és kezelése

326
depresszió

Szeretne egészségesen élni? Örülne, ha derűsebbek lennének a napjai? Letört a hangulata, esetleg fél vagy szorong valami miatt? Ha ezek alapján a depresszió jeleit tapasztalja, forduljon szakemberhez!

Az egészséges életmód része a helyes táplálkozás, a rendszeres mozgás, a szabad levegőn történő kikapcsolódás, a pihentető alvás, és még sok más tényező. Bizonyára Ön is akkor érzi jól magát, ha olyan tevékenységet végez, amit szeret, és azt elismerik anyagilag is. A család és a környezet nagymértékben meghatározza az ember életét, ezért fontos, hogy az emberek odafigyeljenek egymásra.

A világban egyre több probléma jelentkezik, és nagyon fontos, hogy ezeket mindenki megfelelően tudja kezelni. Ennek a képességét nehezebb kialakítani, ha valaki olyan családban és környezetben nőtt fel, ahol erre nem talált példát, vagy folyamatosan tapasztalta a különféle problémákat. Az ember életében számtalan területen adódhatnak gondok, amelyek lehetnek magánéleti, munkahelyi, egészségi vagy anyagi nehézségek. Az első, és a legfontosabb teendő, hogy mindig törekedjen a konstruktív, probléma centrikus megoldásra, és figyelje az érzéseit, a hangulatát. A hosszan tartó rosszkedv miatt könnyen kialakulhat depresszió, amit nehezebb kezelni, mint megelőzni. A depresszió további, társuló problémákat idézhet elő, mint alvászavart, szorongást, vagy akár szomatikus betegségeket. A depresszió kezelése azért is fontos, hogy ez az állapot ne hatalmasodjon el még jobban, és ne okozzon más egészségi elváltozásokat. Az ember lelkiállapota hatással van a testi szerveinek működésére, és ez fordítva is igaz. Lényeges, hogy felismerje, szervezete egy nagy egységben működik, aminek része a lélek is. A depresszió a lelki betegségek között van nyilvántartva, amivel célszerű pszichológushoz fordulni.

A szakember segít a kiváltó okokat felderíteni, és a tanácsaival, a módszereivel támogatja a gyógyulást. Ha motivált, együttműködik a pszichológussal, a depresszió kezelése eredményes lesz, és újra kiegyensúlyozott, egészséges, örömteli életet élhet. Vegye fel a kapcsolatot Sólyom-Tóth Tamás klinikai szakpszichológussal, aki segít Önnek a depresszió kezelésében! Informálódjon részletesen a szolgáltatásáról a www.pszicho-menta.hu weboldalon, és egyeztessen időpontot a 06-30-6116477-es telefonszámon, vagy a solyomttamas@yahoo.com e-mail címen!