A méregtelenítés meglehetősen vitatott téma; sokan úgy gondolják, hogy méregtelenítés, mint olyan, egyszerűen nem létezik, mások szerint a világ legjobb dolga, és rendszeresen végeznek méregtelenítő kúrákat. A két tábor véleményét szinte lehetetlen közelíteni egymáshoz, de mi azért teszünk vele egy próbát.

Tény, hogy a méregtelenítéshez használatos „csodaszerek” között rengeteg olyan is található, aminek gyakorlatilag semmilyen extra hatása nincs, viszont vannak olyan készítmények, amik egy megfelelően kivitelezett kúrát tökéletesen kiegészítenek, sőt, akár meg is duplázhatják annak hatékonyságát. Fontos tudni, hogy a szervezet automatikusan méregtelenít, méghozzá igen jó hatásfokon; erre szolgáló szerveink a máj és a vese. Léteznek viszont olyan anyagok, amik a belekben ragacsos állagúvá válnak, mint például a sikér és a tejfehérje; ezek megtapadnak a belekben, és csak nagyon nehezen távoznak onnan. Egy egészségesen táplálkozó ember beleiben akár fél-egy kilónyi salakanyag is lehet, aminek több negatív hatása is van a szervezetre: a tápanyagok csak nehezen szívódnak fel, és a baktériumok is elszaporodhatnak benne, amik megbetegedéseket okozhatnak. Emellett vannak további, mesterséges anyagok is, amik elraktározódhatnak, és szintén káros hatásúak; ezek mennyiségét is érdemes egy méregtelenítő kúrával legalább minimalizálni.

A bélfal tisztítására a leghatékonyabb segítséget a rostok nyújtják, tehát a rostdús táplálkozás mondhatni alapvető a méregtelenítéshez, de emellé érdemes időnként bevetni valamilyen magas rosttartalmú készítményt is. Az egyéb, elraktározott anyagok mennyiségének csökkentésére a legjobb, ha valamilyen vízhajtó hatású készítményt választunk, ami kis mértékben felpörgeti az anyagcserét; e mellé mindenképp javasolt a nagyobb folyadékbevitel is! Lényeges még, hogy egy méregtelenítő kúra ne legyen hosszabb másfél hétnél, mert ezen túl már megviselheti a szervezetet!

Cégünk, a Wellness Vital Kft. webáruházában Ön is talál olyan termékeket, amelyekkel kiegészítheti a méregtelenítő kúrát, így hatékonyabban szabadulhat meg a salakanyagoktól. Látogasson el a www.premiumszepseg.hu címre, és tekintse meg választékunkat, ha pedig kérdése lenne a rendeléssel, vagy a termékekkel kapcsolatban, keressen bennünket a 06-20-773-7380-as telefonszámunkon, illetve írjon a szepsegbazar@gmail.com e-mail címünkre!