A levendulát mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát nagymamája ruhásszekrényéből, hiszen köztudott, hogy a ruhák illatosítására és a molyok távoltartására kiválóan felhasználható. Elsősorban az illóolajáért termesztik, de gyakorlatilag minden része felhasználható különféle levendulás termékekben.

Ha fontos a nyugalom, akkor a levendulánál nincs jobb, természetes szer. A belőle nyerhető illóolaj fertőtlenítő, illetve gyulladáscsökkentő hatású, ráadásul számtalan illatszer alapanyaga is: tusfürdőket, kenőcsöket és parfümöket is készítenek belőle. A levendulás termékek segítik az ellazulást, nyugodt és pihentető alvást biztosítanak, sőt, oldják a szorongást is! A levendulatea erős nyugtató hatása már évszázadok óta ismert, a huszadik század elején a hadikórházakban is használták az illóolajával együtt, emellett az aromaterápiában – más növényekkel együtt – szintén gyakori az alkalmazása. A virágzata szárítva fűszerként is kiváló, főleg süteményekhez és csokoládéhoz, a szárát pedig a virágkötészetekben hasznosítják. Elmondható tehát róla, hogy sokoldalú haszonnövény, ráadásul gyakorlatilag minden része felhasználható! Érdekesség, hogy a közhittel ellentétben a provence-i fűszerkeverék viszont nem tartalmaz levendulát, csak az amerikai változatba került bele.

Fontos tudni, hogy a levendula illóolaja nem ajánlott terhes és szoptató kismamáknak, továbbá serdülőkorú és fiatalabb fiúknak a hormonális hatásai miatt, emellett bizonyos esetekben akár bőrirritációt is okozhat az arra érzékenyeknél!

Ha levendulás termékeket szeretne vásárolni, akkor a Lyra Florae Kft. webáruházában a legjobb helyen jár! Vásároljon tőlünk természetes összetevőkből készült natúrkozmetikumokat, és élvezze a levendula csodás hatását! Ha kérdése, vagy észrevétele lenne a termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken: hívjon bennünket a 06-20-415-0063-as telefonszámunkon, vagy írjon nekünk üzenetet az info@palmahazherbarium.hu e-mail címünkre!