Aki szemüvegesként éli mindennapjait, az tapasztalhatja, hogy sajnos nem egy esetben inkább terhet jelent a szemüveg viselése, mintsem előnyöket, főként akkor, ha az olvasáshoz és a távolra látáshoz külön-külön szemüveget kell hordania. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy valamelyik otthon, vagy a munkahelyen maradjon, és ez nem csak bosszúságot jelent, hanem kellemetlen helyzeteket is okozhat. Szerencsére az optikusok és a szakértők törekvéseinek köszönhetően már nem szükséges két szemüveggel bajlódni, ugyanis a multifokális lencsének köszönhetően egy szemüvegben már két funkció is megtalálható!

A multifokális lencsék előnye, hogy távolra és közelre is tökéletes látást biztosítanak viselőjüknek, így többé nem kell az olvasó és távolralátó szemüveget váltogatni, mivel ez a két lencsetípus ötvöződik a multifokális lencsékben. A lencsék specialitását az úgynevezett zónaterületek biztosítják; ezeknek köszönhető, hogy egy szemüvegben akár többféle látási körülményhez is lehet igazodni. A zónák a távolitól kezdve egészen a periférikus látásig minden területet érintenek, ezáltal a multifokális lencséjű szemüveget viselő emberek még azokat a részeket is láthatják a világból, amelyeket egy hagyományos lencse nem képes kiélesíteni.

A multifokális lencséket bárki hordhatja, akinek nincsen jelentős, nagy mértékű látáskárosodása. A kényelem és komfort így garantált, és többé nem jelenthet problémát szemüvegesnek lenni, fiatalnak és idősnek egyaránt! Ráadásul a multifokális lencsék nem terhelik meg súlyosan senki pénztárcáját, így gyakorlatilag bárki számára elérhetőek, akinek szüksége lenne egy multifunkciós szemüvegre a korábban használt távol- és közellátó darabok helyett!

Ha Ön is szeretné megtapasztalni a multifokális lencsék előnyeit, keresse bizalommal a Vágássy Optikát! Szolgáltatásainkról, árainkról további információkat honlapunkon találhat, amelyet a www.vagassyoptika.hu címen érhet el! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-1-333-8121-es számon, vagy írjon e-mailt a vagassyoptika@t-online.hu címre!