Miért fontos a páramentesítés?

904
Miért fontos a páramentesítés?

Egy tartósan párás helyiségben tartózkodni nem csak kellemetlen érzés, de hosszú távon káros hatásai is vannak, amit mindenképp ki kell küszöbölni; ebben segítenek a páramentesítő készülékek.

A páramentesítés minden olyan helyen indokolt, ahol huzamosabb ideig tartózkodunk, de olyan helyiségekben is érdemes elhelyezni egy páramentesítő készüléket, ahol csak időnként fordulunk meg, ugyanis a hosszantartó párásodás többféle kárt okozhat, és nem csak az ingatlanunkban, de az egészségünkben is. A pára egy szinten kellemes, hiszen emeli a hőérzetet, így egy alacsony páratartalmú helyiségben ugyanolyan hőfok mellett hidegebbnek érezzük a levegőt, a magas páratartalom viszont egy idő után kicsapódik a levegőből a hidegebb felületen; ezt láthatjuk az ablakok sarkainál, ha azok nem megfelelően vannak ellátva hőszigeteléssel. A páralecsapódás persze nem csak az ablakok sarkaiban érhető tetten, hanem a falak hidegebb pontjain is, és ha ezek a pontok olyan helyen vannak, ahonnan nem, vagy csak nagyon nehezen tud elpárologni a kicsapódott víz, akkor nagyon hamar beindul a penészgombák szaporodása, ezek spóráinak pedig már komoly egészségkárosító hatása is van! Nem szabad elmenni amellett sem, hogy a víz, ha beivódik a falba, akkor – szintén hosszú távon – az épület állagromlásához is vezethet, illetve a régebbi, fából készült ablakok tönkremeneteléhez is hozzájárul. Érdemes tehát mindenképp beszerezni egy, vagy több páramentesítő készüléket, hogy a magunk és otthonunk épségét megőrizhessük.

Ha meggyőztük, és eldöntötte, hogy szüksége van páramentesítő készülékre az otthonában, akkor keresse fel cégünk, az R. M. G. Sales Kft. weboldalát a www.szaniteresklimacenter.hu címen, és válogasson széles kínálatunkból! Ha sikerül megtalálnia azt a páramentesítőt, amire szüksége van, akkor könnyen meg is rendelheti, és pár napion belül már használhatja is! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-815-9597-es telefonszámunkon, vagy írjon nekünk a radovits.milan@gmail.com e-mail címre!