A magas vérnyomás szövődményeiről bővebben!

577

A magas vérnyomás önmagában nem jelent problémát sok beteg számára, mert gyakran nem is jelentkeznek kellemetlen tünetek. Ha igen, akkor a beteg szédülésre, tarkótáji fejfájásra, fáradékonyságra panaszkodik. A magas vérnyomás azonban nem jár egyedül, gyakran kíséri más betegség is, ami a magas vérnyomás szövődményeként jön létre. Jó tudni, hogy a tünetek általában már akkor észlelhetőek, ha valamilyen vele járó szövődmény is kialakult már. A tünetekből sok esetben például a különböző kísérő betegségekre is fényt lehet deríteni.

A szívbetegségek kialakulásának egyik oka a magas vérnyomás, szívinfarktushoz, agyvérzéshez, vagy érbetegségek kialakulásához vezethet. Ha például a tünetek között felbukkan orrvérzés, homályos látás vagy mellkasi fájdalom, akkor a szövődmények az érrendszert érintik. Nemcsak az ereket és a szívet károsítja a túl hosszú ideig fennálló és kezelés nélküli magas vérnyomás, hanem akár a szem állapotára is kihathat. Az ideghártya, a retina erei összehúzódnak, a verőerek összeszűkűlnek, végül elzáródnak, súlyos esetben pedig vakság is felléphet. A szem, a szív, az agy mellett a vese is veszélybe kerülhet, mert a rossz állapotú erek kihatnak a működésére, csökken a kiválasztás hatékonysága.

A magas vérnyomást nem véletlenül nevezik néma gyilkosnak. A beteg alapos kivizsgálás nélkül nem is tudja, hogy mi a valódi oka a tüneteinek, ha egyáltalán vannak tünetek, enélkül pedig nem lehet megkezdeni a kezelést, és könnyen bekövetkezhet a halál.

A www.vernyomasmerokalibralas.hu linken keresztül cégünk, a Commed Trade Kft. weboldalára érkezik, ahol vérnyomásmérők javításával, hitelesítésével és kalibrálásával foglalkozunk. Akinek minden nap szüksége van vérnyomásmérőre, annak szüksége van hozzáértő szakemberekből álló csapatra is, hogy mindig jól működő készülék legyen kéznél, ha az aktuális mérés ideje elérkezik. Lépjen velünk kapcsolatba a honlapon közzétett elérhetőségeink egyikén, ha gyors szolgáltatásokat igényel. Hívjon bennünket a +36-1-252-0758-as telefonszámon, vagy írjon az commed@commed.hu email címre!